bryllup Blikk Fangerne bryllup Blikk Fangerne

Elopement på Lofoten under spektakulært nordlys av Eirik Halvorsen

Et alternativ til et stort bryllup: Elopement

Har du noen gang tenkt at et stort bryllup med kirkelig vielse og 100 gjester på en gård som er gjort om til festlokale kanskje ikke er helt for deg?

Er du en av de som tenker “fredagsbryllup med vielse på tinghuset og en god middag med kun dine nærmeste”?

Da kan det være at elopement er noe for deg.

Elopement betyr direkte oversatt “å rømme for å gifte seg”. Du kan lese mer i detalj om hva en elopement egentlig er her.

Tekst og foto: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Victoria and Kyle blog-1.jpg

Victoria og Kyle tok kontakt med meg og ville elope i Norge. De elsket bildene mine (yayy!) og ønsket at dette skulle være like mye en opplevelse for meg som for dem og spurte hvor jeg ønsket å dra (hallo! luksus eller?!).

Dette var i 2017 så jeg svarte at jeg aldri hadde vært på Lofoten før og sendte en link med noen bilder derfra.

De var solgt med en gang!

Noen måneder etter at de tok kontakt var jeg i Los Angeles, hvor de bor, i forbindelse med et annet bryllup. Vi møtte opp så klart, og Kyle hadde akkurat fått gifteringene og ville gjøre en proposal og gå ned på kne, selv om de allerede var forlovet.

Jeg syns det var litt cheesy.

Kyle sa: “she’s gonna call me an idiot”.

Under fotograferingen på ettermiddagen gikk han ned på kne og Victoria sa: “you’re such an idiot!”.

True love rett der altså <3

Vi spaserte rundt i nabolaget hvor de bor og ble litt bedre kjent mens jeg fotograferte dem.

Lofoten

Så kom turen til Lofoten. Vi møttes på Gardermoen og store bamseklemmer satte stemningen for resten av turen.

De hadde leid bil til å komme oss rundt med og ei hytte på Airbnb.

Roadtrip + brudekjole = <3

Jeg elsker å ikke ha en plan. Å bare kjøre rundt og bruke øynene og stoppe et sted som ser fint ut og gå ut og finne det fine lyset, komposisjonen og leke og utforske.

Det aller beste er å være et sted jeg aldri har vært før, så ikke tro at en fotograf må ha vært der du skal gifte deg og fotografert der før for å få fine bilder. Jeg vil snarere si tvert i mot. Et nytt sted er akkurat som et blankt lerret og kameraet er fargestiftene :)

Opp-ned dobbeleksponering

Et lite personlig prosjekt jeg har hatt gående i noen år nå er å lage dobbeleksponeringer som er litt surrealistiske. Jeg liker når en del av bildet er opp-ned fordi det ikke helt gir mening. Kanskje det kan bli en egen bloggpost en dag?

Uansett, siden vi var på Lofoten ønsket jeg å bruke landskapet og få et fjell til å komme ned fra toppen av bildet. Dette er altså to bilder som er fotografert oppå hverandre og ikke noe som er gjort i Photoshop. Slik ble resultatet:

Eirik Halvorsen Victoria and Kyle blog-47.jpg

Vi fotograferte inn i solnedgangen

…og hele tiden spurte de om nordlys.

Jeg har fotografert mange utenlandske par som kommer her til Norge, og en ting jeg alltid må forklare er at nordlys er et værfenomen, og at det er veldig sesongbetont.

Det ble litt tulling frem og tilbake og jeg sa at jeg bare kunne sende en tekstmelding til Tor og Odin så fikser de et lysshow for oss.

Men jeg sa hele tiden at jeg tulla. For det lå ikke an til å bli noe nordlys.

Etter solnedgangen reiste vi tilbake til hytta for å spise middag etter en lang dag. Jeg foreslo at de ikke skulle skifte klær enda. Siden det var så klar himmel kunne vi gå ut i mørket og få noen portretter under stjernene, noe som de likte tanken på.

Men før vi fikk summet oss kom hytteeieren og banket på døra og sa, på godt nordnorsk: “Nu må dere komme ut å se. Hele himmeln lyser opp!”

Jeg løp etter tripoden, stilte opp paret og gjorde mitt. For en fantastisk opplevelse!

Liker du bildene til Eirik Halvorsen? Hør om han er ledig på dagen din:


Les mer
artikler Ine Ertvaag artikler Ine Ertvaag

Si ja til deres drømmevielse!

Det finnes mange ulike typer vielse. Er det kirkebryllup, Human-Etisk bryllup, borgerlig bryllup eller noe helt annet som er riktig for akkurat dere?

Hvis du lukker øynene og ser for deg drømmebryllupet ditt, hvor står du når dere sier «ja»? Står du i kirka der du ble døpt? I sjøkanten med bare føtter, i hjemmestrikket lusekofte på toppen av et fjell, eller kanskje på tinghuset? Er dere omgitt av venner og familie i hagen til svigers, eller på takterrassen hjemme i leiligheten deres?

I mange år betydde bryllup først og fremst kirkebryllup. I år 2000 var det faktisk hele 6831 flere kirkelige vielser enn borgerlige. Siden den gang har trenden begynt å snu, og nå kan man skape sin drømmevielse, nesten uansett hvordan den måtte se ut. I 2016 var det kun 285 flere kirkevielser enn det var borgerlige – det vil si at nesten halvparten av oss velger å gifte oss utenfor kirkerommet!

Men hvilke alternativer har man egentlig dersom kirka ikke føles helt riktig? Hva er egentlig forskjellen på Human-Etisk vielse og Humanistisk vielse, hva driver Unitarforbundet med, og hva kan ordføreren bringe til bordet? Vi har tatt et lite dypdykk inn i jungelen av vielsesalternativer, og snakket litt med noen av dem som kan det aller best – nemlig vigslere.

Human-Etisk vielse

Human-Etikk er et livssyn. Det vil si at selv om dette er et sekulært alternativ, er det ikke et livssynsnøytralt alternativ til en kirkelig vielse. Human-Etisk Forbund har sitt eget vigselsformular, som vektlegger noen av humanismens viktigste verdier; kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt.

Seremonisjefen i Human-Etisk forbund forteller at vielser gjennom forbundet gir parene veldig mye frihet til å forme seremonien som de ønsker. Dere og vigsleren deres vil få tid til å bli godt kjent på forhånd gjennom samtaler og besøk, og vigsleren skriver en personlig vigselstale til brudeparet basert på disse samtalene. Utover det, kan dere inkludere så mange eller så få kulturelle innslag dere ønsker! Sanger, musikk, dikt, taler, buekorpssoloer – hva enn dere måtte ønske! - er velkomment, men Human-Etiske seremonier kan ikke inneholde religiøst innhold.

Human-Etisk Forbund har viet par i alle kriker og kroker av landet, fra fjelltopper i Aurland til kritthvite sørlandsstrender, så her er det bare fantasien deres som setter grenser.

Verdt å merke seg: Alle kan vies av Human-Etisk forbund, men èn av dere må være medlem.

Ta med dere presten ut!

Husk at dere ikke må gifte dere i kirka for å gifte dere kristelig! Dersom troen deres er viktig for dere, er det ingenting som er finere enn å bringe den inn i vielsen deres. For mange er det naturlig å vie seg i en kirke dersom de ønsker å vie seg kristelig, men det er faktisk ikke nødvendig å legge drømmen om et strandbryllup på hylla bare fordi dere ønsker å bli viet av en prest. Snakk med den lokale presten deres – mange av dem er veldig positive til å få bli med på en litt annerledes ekteskapsinngåelse! 

Verdt å merke seg: Bispedømmet må godkjenne vigselsstedet på forhånd.

Humanistforbundet

Akkurat som Human-Etisk Forbund, er Humanistforbundet basert på det humanistiske livssyn. På spørsmål om hva som gjør humanistiske vielser unike, kunne de fortelle at de opplever det som humanisme i handling å kunne lage parenes vielse akkurat slik det gir mening for dem. Ønsker dere en liten, intim vielse hjemme på kjøkkenet, gjør de det. Ønsker dere en stor folkefest med hele bygda, gjør de det. Ønsker dere å vies i fritt fallskjermfall, er Humanistforbundet klare for utfordringen! Og viktigst av alt: ønsker dere å inkludere kulturelle tradisjoner eller religiøse tekster, symboler eller bønner, hjelper de dere å sette sammen en sammenhengende og personlig vielse som uttrykker hvem dere er. Humanistforbundets vier gladelig to mennesker av ulik kulturell eller religiøs bakgrunn, på en måte som gir rom for å inkludere ritualer som er viktige for begge to. 

Verdt å merke seg: Dere trenger ikke være medlem av Humanistforbundet for å bli viet av dem, men det koster litt mindre dersom èn av dere er medlem, og aller minst dersom dere begge er det.

Ordføreren

Ferskest av alt er at ordførere har fått vigselsrett, og det syns vi er helt topp! En vielse utført av ordføreren kan foregå der dere måtte ønske, men skal det være utendørs må dere har et innendørs alternativ i bakhånd. Dette er kanskje den perfekte vielsesformen for dem som ønsker å holde det kort og konsist, da det kun settes av 15 minutter til seremonien fra start til slutt. Det betyr ikke at dere ikke kan inkludere musikk, dikt eller andre innslag, så lenge det skjer innenfor den disponerte tiden – men noen lang seremoni blir det altså ikke.

Verdt å merke seg: Dersom dere ikke vies i kommunen dere har bostedsadresse, må dere betale for seremonien.

Unitarforbundet

Unitaforbundet er en livssynsorganisasjon som står for absolutt trosfrihet. Tro, ifølge Unitarforbundet, er en personlig opplevelse. Dette gjør at de ikke legger begrensninger på om par ønsker å ha en religiøs eller sekulær seremoni – de er der for å skape en vielse som gir personlig mening for dere som par. For Unitarforbundet er ekteskapet en juridisk ordning. Det høres kanskje litt tørt ut, men det betyr at dere står fritt til å fylle en seremoni med nøyaktig det innholdet dere ønsker. Akkurat som Humanistforbundet, vier de gladelig par der partene tilhører forskjellige trossamfunn og inkluderer meningsfulle ritualer for dem begge. Vi tok oss en prat med en unitarprest, som kunne fortelle at han har utført vielser på alt fra Gaustatoppen til en nudiststrand (komplett med nakne gjester!), så her er det virkelig rom for å boltre seg!

Verdt å merke seg: Også hos Unitarforbundet lønner det seg økonomisk å være medlem, men de vier gladelig ikke-medlemmer også.


Og med det, håper vi dere føler dere litt bedre rustet på å finne den perfekte vigsleren for nettopp dere to!

Les mer
artikler Jan Ivar Vik artikler Jan Ivar Vik

Tips: Derfor bør du droppe takk for maten-talen

Vet du hva? Jeg skal fortelle deg en hemmelighet… Det finnes én tale i bryllupet som ingen har lyst å holde, og som ingen egentlig er interessert i å høre på. Det er takk for maten-talen.



Det er hyggelig å sitte til bords, spise god mat og høre fine taler - men det du egentlig vil er å tilbringe kvalitetstid med de du er glad i, er det ikke?

Du planlegger bryllup og har ikke gjort dette før, så du Googler litt.

Du finner en oversikt på nettet om "hva er vanlig" å gjøre i et bryllup. Skikk og bruk og alt det der.

Du prøver å huske hva som har blitt gjort i tidligere bryllup du har vært gjest i.

Og du snakker litt med familie og venner.

Alle sier det samme: Etter desserten skal man ha en takk for maten-tale. Det er jo veldig vanlig.

Men betyr det automatisk at dette er noe du ha i ditt bryllup?

Og selv om alle andre har det så betyr det vel ikke at dette er oppskriften på suksess?

Vet du hva?

Jeg skal fortelle deg en hemmelighet…

Det finnes én tale i bryllupet som ingen har lyst å holde, og som ingen egentlig er interessert i å høre på.

Det er takk for maten-talen.

Gir du den utfordringen til en av vennene dine må du samtidig vite at du gir dem den kanskje mest utakknemlige oppgaven i hele bryllupet.

Han eller hun som skal holde takk for maten-talen må engasjere og underholde et publikum som har sittet i ro i mange timer.

Gjestene er utålmodige, de er egentlig ferdig med å høre på taler og det de aller, aller mest har lyst til er å gå fra bordet og starte festen.

Jeg har vært i over hundre bryllup. Tro meg når jeg sier at du med fordel kan droppe denne siste talen i talerekken.

En typisk takk for maten-tale i et bryllup inneholder som regel følgende:

  • Introduksjon av seg selv.

  • En unnskyldning om at han/hun ikke er noen stor taler.

  • Ett eller flere poenger taleren har googlet seg frem til.

  • Noen generelle morsomheter eller historier funnet på nettet.

  • En oppramsing av maten og vinen som er blitt servert, lest opp fra menyen på bordene.

  • Skryt av kjøkkenet og vertsskapet.

  • Repetisjon av flere av poengene som allerede har blitt nevnt i tidligere taler om brudeparet.

  • Ett eller to generelle sitater hentet fra nettet for å avrunde det hele.

  • Applaus til kjøkkenpersonalet.

Og der har det plutselig gått et kvarter.

Gjestene er enda mer utålmodige. Takk for maten-talen ble ingen kickstart på festen, men heller en litt slapp avslutning på det som ellers har vært en fantastisk hyggelig bryllupsmiddag.

Og det er ikke taleren sin feil. Han eller hun har faktisk gjort sitt ytterste! Feilen ligger i selve konseptet “takk for maten-tale”, som kanskje passer bedre i andre selskapeligheter enn bryllup.

Gjør bryllupet til deres drømmedag!

Stikkordet som jeg nevnte tidligere:

Det er DITT bryllup. Det er DU som bestemmer (og litt din kommende mann/kone så klart). Men det er ingen som skal komme og fortelle dere hva dere skal eller ikke skal gjøre i deres bryllup.

Jeg synes dere skal tørre å gjøre som dere vil, gå deres egne veier og gjøre bryllupet til DERES dag.

Dropp alt dere har lest og hørt om bryllup og tenk etter hvordan dere vil ha dagen deres - uavhengig av andres tanker og forventninger, skrevne og uskrevne regler, skikk og bruk.

Så, hva er løsningen?

Løsningen er rett og slett så enkel som dette:

Toastmasteren takker for at hun eller han fikk være toastmaster, forteller alle hvor utmerket godt maten smakte og skryter av kjøkkenpersonalet.

Deretter klapper han inn kokker og servitører slik at de får all den rosen og honnøren de fortjener. For det fortjener de virkelig! Gjerne stående applaus.

Hele "talen" er gjort på under ett minutt og alle er storfornøyde med å endelig kunne strekke på beina, ta seg en røyk, få seg litt kaffe avec og etterhvert slå seg løs på dansegulvet. Høres ikke det bra ut?

(PS: Har du fått i oppdrag av brudeparet å holde en takk for maten-tale i deres bryllup, og du gruer deg litt? Send dem gjerne link til dette innlegget. Kanskje det får dem til å ombestemme seg).


Skrevet av: Jan Ivar Vik, et tidligere medlem av Blikkfangerne


Flere nyttige tips til bryllupsplanleggingen:



Les mer
lokaler Jan Ivar Vik lokaler Jan Ivar Vik

Bryllup på Villa Malla

Drømmer dere om å gifte dere på en sydhavsøy og vandre barfot i kritthvit sand under palmesus? Vel, den drømmen kan faktisk nærmest bli til virkelighet en knapp time sør for Oslo. Der ligger Oslofjordens (kanskje for noen) skjulte perle - Villa Malla - og glitrer.

Alle foto: Eline Jacobine

Drømmer dere om å gifte dere på en sydhavsøy og vandre barfot i kritthvit sand under palmesus? Vel, den drømmen kan faktisk nærmest bli til virkelighet en knapp time sør for Oslo. Der ligger Oslofjordens (kanskje for noen) skjulte perle - Villa Malla - og glitrer.

Tekst og foto: Eline Jacobine

EN UNORSK DESTINASJON

Jeg var så heldig å få kontakt med hyggelige Hege som er bookingansvarlig på Villa Malla. Hun svarte slik da jeg lurte på hva som gjør bryllup på Villa Malla så unikt:

- Villa Malla er en unorsk destinasjon, så dersom man er glad i reiser og ferie følelsen, kan Villa Malla være stedet. Det som muligens gjør hele Villa Malla litt utenom det vanlige er at våre brudepar må være med på å forme den store drømmedagen. Vi har ikke noe standard opplegg, men tilrettelegger hvert bryllup fra gang til gang, slik vårt brudepar ønsker det. Alt fra ankomst til middag og helt frem til avreisen organiseres sammen med vårt brudepar, slik at dagen skal bli UNIK og helt spesiell.

bryllup-lanterner-villa-malla

VIELSE I STRANDKANTEN OG MAT I SÆRKLASSE

Én av måtene å gjøre bryllupet personlig og spesielt på, er å benytte seg av muligheten og ha vielsen i den kritthvite strandkanten. Da har dere alt på ett sted og slipper logistikk og tidsbruk på forflytningen mellom vigselssted og festlokalene. Dette er noe gjestene garantert vil setter pris på, og som gjerne gjør deres opplevelse av dagen enda bedre.

Andre gode tilbakemeldinger som Hege forteller går igjen, er at både brudepar og deres gjester er veldig fornøyd med maten. På Villa Malla serveres det ikke 3-retters meny, men i stedet en fantastisk buffet. Og dette er noe av det Villa Malla legger aller mest vekt på: at både mat- og drikkeserveringen skal være raus og at ingenting skal være tomt, hverken på buffeten eller i glassene.

Villa Malla er kort og godt et flott og proft sted, der alt er veldig rent og godt vedlikeholdt. Betjeningen er vennlig og imøtekommende og brudeparene er virkelig fornøyde med at alt er så fleksibelt, og at det dermed er mulig å legge til rette for å feire sin egen drømmedag.

BRYLLUP FLERE GANGER I UKEN

På Villa Malla feires det bryllup flere ganger i uken fra mars til desember.

- Ettersom vi har en del brudepar fra utlandet, feirer vi gjerne en ukedag eller på søndager. På Villa Malla er alle dager like fine!, forteller Hege, og fortsetter:

- Flere og flere brudepar velger fredagene, ettersom de og alle gjestene får hele helgen til å hvile og hygge seg.

På spørsmål om hvor tidlig man bør være ute med å booke, svarer Hege at noen reserverer et par år i forveien, og andre enda lenger. Mens mange bare booker noen måneder i forveien. Hennes anbefaling er uansett at man bør reservere så snart man er helt sikker. ”En egnet dato skal vi bestandig klare å finne”, forsikrer Hege. Det er per desember fremdeles ledige datoer i 2019, så bare ta kontakt!

SLIK SER SELSKAPSLOKALET UT

Når man kommer inn via hovedinngangen, kommer man først til et mellomstort rom nesten uten vinduer. Her er det lunt og litt tilbaketrukket, og ofte er det her gavebordet står.

Går man til venstre etter å ha kommet inn hovedinngangen, trer man inn i hovedsalen. Her passerer man et flott, åpent ildsted hvor den varme maten presenteres under middagen. Deretter åpner rommet seg opp med store vinduer mot sjøen langs hele øst-siden av lokalet. Villa Malla er et av lokalene med mest dagslys, noe som sørger for et flatterende lys på både brudepar og gjester, perfekt for de som ønsker "lyse og luftige" bilder fra middagen.

Det er i hovedsalen bryllupsmiddagen serveres, og senere på kvelden kan bordene ryddes og lokalet rigges om til fest. De store, karakteristiske arabiske lampene henger ned fra taket, og disse gir et fantastisk flott spill på veggene når solen har gått ned. Midt på gulvet står buffetbordet som bugner av fantastiske retter når middagen blir servert.

I sør-enden av hovedsalen er det store vindusflater og utgang til en romslig terrasse hvor det ofte serveres aperitiff før middagen starter. En trapp til venstre fører ned til den store plattingen, hvor også teltene er rigget opp i høysesongen (mai-september). Toalettene er lokalisert om man fortsetter til venstre rundt ildstedet i hovedsalen. Der er det også praktisk garderobe.

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

  • Antall til bords: 200 personer inne og 80 personer i teltet (ev. 180 om alle teltene benyttes)

  • Fantastisk utsikt mot sjøen med sandstrand få meter unna

  • Muligheter for utendørs vielse

  • Egen brygge hvor mindre båter kan legge til

  • Mulig å ankomme med båt. Større båter kan legge til ved Filtvet brygge, kun 200 meter gange til Villa Malla

  • Kaker kan medbringes

  • Eget dansegulv, og Villa Malla kan formidle kontakt med DJ for musikk og lys (anbefales!)

  • PA-anlegg med høyttalere og mikrofon kan leies, eller medbringes

  • Festen må avsluttes senest kl 2:00 (men det hender Villa Malla ber om en utvidet avslutning frem til kl 2:30)

  • Det er flere parkeringsmuligheter i lett gåavstand

MINE TIPS TIL BRYLLUP PÅ VILLA MALLA

Jeg har fotografert mange bryllup på Villa Malla (og ikke minst feiret eget bryllup der). Og her er noen av mine beste tips:

  • Dersom dere gifter dere utenfor sommersesongen, er ikke teltene satt opp, og dere vil nærmest få hele lokalet for dere selv

  • Utnytt muligheten til å ha en personlig vielsen utendørs, og dermed på samme sted som festen! Dere sparer mye tid på reise og logistikk, og gjestene får en enda bedre opplevelse når ikke dagen blir så oppstykket.

  • En annen fordel med å ha vielsen på stranden er at denne da blir avstengt og reservert for dere, og det vil ikke være badegjester der selv om det skulle være en varm sommerdag i fellesferien

  • Villa Malla har mange fine locations hvor man kan ta bryllupsbildene. Om man liker palmer og den karakteristiske Villa Malla veggen med fiskene, er den hvite sandstranden perfekt. Ellers er det en røffere strand på sørsiden hvor det også er mange fine foto-muligheter. Grønt siv, en brygge av stein, strand med rullesteiner, og selvfølgelig Filtvet fyr i bakgrunnen.

  • Utnytt den fantastiske mulighetene til å ta bilder i solnedgangen ved havet! Villa Malla har ofte spektakulære solnedganger. Vi i Blikkfangerne anbefaler alle brudepar å sette av noen minutters pause i middagen til å gå ut sammen med fotografen. Det har vært vel verdt det de gangene jeg har fotografert på Villa Malla


Er du på jakt etter fotograf til bryllup på Villa Malla?

Les mer
lokaler Vegard Giskehaug lokaler Vegard Giskehaug

Bryllup på Alchemilla drivhus, Rennesøy

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Drivhus gjort om til festlokale? Yes please! Foto: Lillian Nordbø

Vi i Blikkfangerne holder på med en artikkelserie om noen av de beste bryllupslokalene i Norge. Som bryllupsfotografer har vi vært mange steder i vårt langstrakte land, og vi legger merke til hvilke steder som utmerker seg og hvilke lokaler vi gjerne ønsker å dra tilbake til fordi det har vært en flott opplevelse å være der både for brudeparet, gjestene og for oss fotografer.


Tekst og foto: Lillian Nordbø


Et av lokalene som vi ønsker å heie frem er Alchemilla drivhus på Rennesøy i det idylliske Ryfylket - 30 minutters kjøretur fra Stavanger.

Et 1 000 kvadratmeter stort drivhus stod tomt og gründeren Elin Rydningen så muligheten for å få dyrket litt av sin lidenskap. I 2016 stod det første bryllupet og etter det har forespørslene tatt helt av med bryllup hver helg utover sesongen.

Populært lokale

At det på kort tid har blitt et så populært lokale er nok fordi lokalet har sjel i bøtter og spann. Tidligere var det tomater som rommet gartneriet - nå er det en salig miks av retro sofaer, badekar, piano, oljefat og til og med en liten sandstrand med Hawaii-vibber.

Og ja, ikke minst de frittgående hønene som tripper rundt på tunet.

På Alchemilla blir det tvilsomt kleine pauser uten å ha noe å prate om - lokalet bugner over av gjenbruksmaterialer og historiske gjenstander. I tillegg er det et utvalg av spiselige fornøyelser som gjestene kan valse rundt å smake på, samt en egen urtehage.

Slik ser Alchemilla ut

Når man kommer inn i drivhuset blir man møtt med den innbydende strandavdelingen på venstre side. Her er det palmetrær, hengekøyer, en gammel kiste, og den deilige volleyball-sanden. Går man lenger inn i drivhuset passerer man baren omringet av frodige planter og krabbeteiner som taklamper. For ikke å nevne badekarene fulle av is som holder drikkevarene kalde og innbydende.

Innerst inne i lokalet er det laget til en scene på venstre side, mens borddekkingen er til høyre. Og borddekkingen; den varierer naturligvis fra bryllup til bryllup, og Alchemilla samarbeider med brudeparene for å dedikere lokalet til akkurat deres personlige touch. Her er ingen stoler like, og serviset fra Fretex gir også et naturlig variert utgangspunkt for en avslappet og stemningsfull fest.

Alchemilla drives etter økologiske prinsipper og det tilbys catering av kokker med fokus på økologisk og plantebasert mat. Dette toppes gjerne av lokale fisk- og kjøttvarer som tilberedes på grillen. 

Frodig buffet med topping av spiselige blomster pleier å være en suksess og det passer perfekt inn i stemningen i lokalet. Paret kan velge å skaffe matleverandører selv eller å gå for Alchemillas samarbeidspartnere.

Vielse på location

Det er ikke bare festen som kan feires her - det er også fullt mulig å legge vielsen til Alchemilla. Vi i Blikkfangerne elsker når alt er samlet på et sted, og vi ser at det også faller i smak hos gjestene. Man slipper å fraktes rundt, og nyter i stedet det vakre drivhusets goder. Man kan velge å ha seremonien utenfor på marken eller man kan legge den inn i drivhuset; enten ved scenen eller i de frodige sonene rundt i lokalet. Omringet av fuglesang og sol som varmer kropp og sjel mens brudeparet gir hverandre sine løfter. Det er vakkert det.

Et annet superkult aspekt ved dette lokalet er Ryfylke Glamping rett utenfor gartneriet. Behovet for overnattingssted til gjestene førte til at den glamorøse campingen ble etablert. Her kan gjestene gå og legge seg på svære luftmadrasser når de er ferdig med festlighetene. De har også en liten vogn med de mest velduftende toalettene jeg har besøkt. Disse er til disposisjon for både Glamping-gjestene og Alchemillas gjester.

Et av glamping-teltene ligger litt mer isolert fra de andre, og er enda litt mer luksuriøs med bobler på nattbordet og roser på sengen. Her ligger alt til rette for en herlig natt og morgen for brudeparet.

Mine beste tips for bryllupsfeiring på Alchemilla:

  • Det ideelle antal gjester er fra 80-130

  • Urtehagen inne i drivhuset vil for fremtiden lages om til en nydelig arena for intimbryllup

  • Det er lov å ha medbrakt alkohol/drikkevarer, ellers holder lokalet bar og gir barpakkeløsing ved forespørsel

  • Brudepar bør bestille minimum ett år i forveien da det er stor pågang

  • Brudepar har som regel med servitører fra venner/familie

  • Det jobbes med å utbedre temperatursvingningene ila døgnet. Så det kan være et tips å ha gode klær i bakhånd utover natten (eller bare danse seg varm!)

  • Alchemilla ligger naturskjønt til, og det er mange muligheter for foto

  • Om man skulle ønske å ha en kirkelig ramme rundt vielsen ligger Hausken Kyrkje i gåavstand fra Alchemilla. Hvorfor ikke gå i samlet brudefølge ned til Alchemilla? Det var jeg med på, og det var noe så historisk vakkert og samlende ved det.


Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?


Les mer
bryllup Blikk Fangerne bryllup Blikk Fangerne

Bryllup i Italia av Michaela Klouda

Å gifte seg blandt vinrankene i Italia er en drøm for veldig mange brudepar. Det krever litt ekstra innsats og planlegging, men det er sååå verdt det når man står der på bryllupsdagen med venner og familie samlet på et varmt og magisk sted, langt vekk fra hverdagen i Norge.
Martine og Anders valgte å gifte seg på Villa Cariola, ikke langt fra Gardasjøen, og fikk hjelp av Italienske Bryllup til å planlegge det hele.
Det var virkelig en italiensk drøm, med hauger av deilig italiensk mat og vin, temperatur godt over gjennomsnittet på en norsk sommer og vanvittig god stemning gjennom tre hele dager.

Vurderer du bryllup i utlandet? Da bør du lese vår guide!

Foto: Michaela Klouda

Les mer
bryllup Blikk Fangerne bryllup Blikk Fangerne

Bryllup på Solastranden Gård i Stavanger av Michaela Klouda

Det er alltid hyggelig med bryllup på Solastranden gård, og spesielt når det er så kule folk som gifter seg!
Elisabeth og Ola hadde et moderne, avslappet og gjennomført bryllup, og får virkelig 10 poeng i stil!
Fotograferingen foregikk på Ledaal museum før vielsen, en såkalt first look, i tillegg til en herlig kvarter rett etter solnedgang på Solastranden.
De hadde en nydelig og rørende humanetisk vielse i Sola ruinkirke (ja, det går faktisk an!) før middag og fest fortsatte på Solastranden Gård.
Når brudgommen og de fleste kompisene er kokker blir det så klart utsøkt mat, men det aller mest imponerende var kanskje kakebordet hvor samtlige kaker var laget av brudgommens forlover. Og de skuffet ikke for å si det mildt.

Om du vil gifte deg på Solastranden Gård, eller bare vil vite mer, så kan du lese om stedet HER!

Foto: Michaela Klouda

Les mer
bryllup Blikk Fangerne bryllup Blikk Fangerne

Bryllup på Tou i Stavanger av Eirik Halvorsen

Bryllupsfotograf Stavanger

Gyda og Philip giftet seg på en varm sommerdag i juni. Sol, blå himmel, masse kjærlighet og følelser gjorde denne dagen en fryd å fotografere.

Tekst og foto: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Gyda og Philip bryllup-5.jpg

Grundig planlegging la til rette for en avslappet og gjennomført dag med fokus på en god fest med venner og familie. Det er alltid en god idé å ha vielsen på samme sted der festen skal være, for da er alt og alle samlet og man mister ingen tid i kjøring og transport.

Det, blandet med buffet til middag og bli kjent fest dagen før er oppskriften på en bra bryllupsdag tror jeg.

Eller, du kan jo dømme selv!

Brudens frisør: Aprés
Florist: Umulig Bukett
Vielse: Human-Etisk forbund Rogaland
Festlokale: Tou

Liker du bildene og leter etter en flink bryllupsfotograf til å fange minnene dine?

Les mer
bryllup Blikk Fangerne bryllup Blikk Fangerne

Bryllup På Friestad Gård av Eirik Halvorsen

Bryllupsfotograf Stavanger

Eli og Kjetil giftet seg i Hetlandskirka på Storhaug etterfulgt av fest på Friestad Gård ved Brusand. Og jommen sa jeg fest for Aarrestad-familien knows how to party!

Tekst og bilder: Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen Eli og Kjetil bryllup-14.jpg

Jeg kan ikke understreke nok hvor mye jeg digger at brudeparet har forberedelsene sine hjemme. Ingen kjip frisørsalong. Begge to gjorde seg klar hjemme hos seg og forloveren sin noe som skaper bedre bilder og er mer personlig.
Sorry frisører, men salongene deres er ofte rotete, har dårlig lys, masse Goldwell-plakater og mange andre folk som klipper seg. Pakk en koffert og et speil og gjør brudens forberedelser der bruden er :)

Stavanger og Jæren viste seg fra sin beste side (skiftende skydekke og bygevær) noe brudeparet taklet lekende fint.

Vielse i Hetlandskirka
Fest på Friestad Gård
Blomster av The Wild Florettes

Leter du etter bryllupsfotograf i Stavanger?

Les mer
bryllup Vegard Giskehaug bryllup Vegard Giskehaug

Forlovelsesfotografering i Jotunheimen - av Vegard Giskehaug

elopement jotunheimen vegard giskehaug

Amerikanske Tiffany og Tui tok turen til Norge for å gå mange av de mest spektakulære fjellturene landet vårt har å by på. Opp til toppen Knutshøe i Joutenheimen fikk de med seg Vegard Giskehaug for å ta forlovelsesbildene sine.

Vegard forteller: Knutshøe blir omtalt som Besseggens sinna lillebror og jeg skjønner hvorfor. Den ca. 2-timer lange turen opp føltes som en blanding av fjellklatring og avansert/ekstrem turgåing. Det var bratt og majestetisk! Vel fremme på toppen med god utsikt til bl.a. Besseggen fikk vi god tid til å spasere rundt i en utrolig magisk solnedgang og ta noen fantastiske bilder sammen.


Foto: Vegard Giskehaug

Les mer